kaldata.comИндийската лунна мисия Чандраян-2 изпрати на Земята първите свои снимки на нашата

...
kaldata.comИндийската лунна мисия Чандраян-2 изпрати на Земята първите свои снимки на нашата
Коментари Харесай

Индийската космическа агенция публикува първите снимки от Чандраян-2

kaldata.com

Индийската лунна мисия Чандраян-2 изпрати на Земята първите свои фотоси на нашата планета, направени с една от камерите на модула за кацане Викрам.  Индийският галактически транспортен съд стартира подготовката за влизане в орбита към Луната .



Полезният товар на задачата включва голям брой научни уреди. Сондата носи със себе си три спектрометъра за проучване състава на лунния грунт и търсене на вода, профилиран радар, принадлежности за проучване на лунната йоносфера и екзосфера. Модулът за кацане е оборудван със сеизмометър, два спектрометъра за проучване на пробите, взети от лунния грунт, уред за проучване на неговите топлинни свойства и сонда. От този модул би трябвало да излезе лунен роувър с шест колела, който ще изследва лунната повърхнина.



Чандраян-2 към този момент извърши пет сполучливи маневри за издигане на орбитата, а при последната промяна на 6 август задачата мина в орбита с параметри 276×142975 километра. Според проектите, на 14 август ще бъде осъществена маневра за влизане в траектория за доближаване към Луната, след което галактическият уред ще бъде уловен от лунното привличане и ще влезе в елиптична орбита към Луната. Към началото на есента височината на орбитата към Луната би трябвало да бъде понижена до 100 километра.

1 от 4

 









На 3 август, малко след четвъртата промяна за издигане на орбитата, бе задействана една от камерите върху модула за кацане. Тя направи няколко фотоси на нашата планета и сполучливо ги излъчи към Земята.

Ако всичко премине по проект, Индия ще стане четвъртата страна, съумяла да реализира кацането на галактически уред на повърхността на Луната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР